Logo

HEMTJÄNST

Ansvarsfull Omsorg erbjuder dig med beviljat biståndsbeslut från din kommun hemtjänst.
Hemtjänst innebär att du/brukaren ska kunna fortsätta sitt liv i hemmet trots att funktionaliteten begränsats på olika områden.

Hemtjänst kan innebära allt från hjälp med hygien, mat- och dryck intag till ledsagning eller vardagssysslor som att handla mat, städa eller tvätta. I stort sett inrymmer begreppet hemtjänst det mest som du kan behöva hjälp med för att kunna bo kvar hemma och leva ett kvalitativt och funktionellt liv.
Utifrån beviljat biståndsbeslut ser vi till att tillsammans med dig/brukaren utforma en omsorg som är skräddarsydd och anpassad utifrån dina/brukarens rådande behov och önskemål.

För att bibehålla en trygg hemmamiljö är det viktigt med en kontinuitet i omsorgen, därför ser vi alltid till att antalet utförare är så begränsat som möjligt, vi vill ge dig en personlig och varm omsorg som ska bli ett med din vardag.

Vi anser att alla ska ha rätt till ett självständigt och innehållsrikt liv, därför är det viktigt att du/brukaren är med och utformar den egna omsorgen i högsta möjliga mån.
Ansvarsfull omsorg värnar om kvalité och har alltid kunden i fokus i det dagliga arbetet.


Kundval

Lagen om valfrihetssystem (LOV) ger dig med beviljad hemtjänst fri valmöjlighet att själv bestämma vilket auktoriserat hemtjänstföretag du vill ha hjälp av i hemmet.
Fördelen med lagstiftningen för dig som kund är att hemtjänstföretagen inte kan konkurrera om pris utan endast kvalité. Det innebär att strävan efter högsta kvalitén för våra kunder alltid är prioritet hos oss, vi vill vara ditt bästa val!

 

Ledsagning

För att upprätthålla ett socialt liv månar vi om att erbjuda dig/brukaren hjälp till att kunna upprätthålla ett aktivt och socialt liv. Detta kan innebära att vi på Ansvarsfull omsorg följer med dig/brukaren på olika aktiviteter, allt från nöjen, sportaktiviteter till besök och umgänge med nära och kära.

 

Avlösarservice

Ansvarsfull omsorg erbjuder även dig som anhörig eller släkting avlösarservice.
Det innebär i stort sett att vi ombesörjer dig med alla typer av avlastning inom hemtjänsten, allt enligt dina egna krav och önskemål. Alla har behov att få avlastning och samla nya krafter inför morgondagen, då finns vi där för dig. Känn dig trygg med att din anhörig får bästa möjliga omsorg när du anlitar oss som avlastare. Vi arbetar bara med kunskap och kvalité i kombination med hänsynstagande och lyhördhet för personliga önskemål och behovsanpassade insatser. Hos oss står kunden alltid i fokus!

 

Boendestöd

Ansvarsfull omsorg kan erbjuda boendestöd i Järfälla kommun sedan juni 2017.
Om du har en funktionsnedsättning och är i behov av visst stöd för att sköta ditt hem eller komma i gång med olika sysslor kan du få hjälp i form av boendestöd.
Boendestödet kan även vara ett stöd ute i samhället som att handla, göra bankärenden eller köpa medicin på apoteket. Det fungerar även som ett stöd i kontakt med myndigheter och olika sjukvårdinstanser. Boendestöd är kostnadsfritt.

 

Anhöriganställning

Anhöriganställning är inte tillåten i de kommuner Ansvarsfull omsorg bedriver sin verksamhet! Har du däremot en närstående som behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss.

Ring

för att boka ett kostnadsfritt hembesök
Vi hjälper dig mer än gärna att välja rätt utförare. 08-502 505 86

 

Image

 

Lag Om Valfrihetssystem

(LOV) ger dig med beviljad hemtjänst fri valmöjlighet att själv bestämma vilket auktoriserat hemtjänstföretag du vill ha hjälp av i hemmet.