Logo

HEMTJÄNST

Ansvarsfull Omsorg erbjuder dig med beviljat biståndsbeslut från din kommun hemtjänst.
Hemtjänst innebär att du/brukaren ska kunna fortsätta sitt liv i hemmet trots att funktionaliteten begränsats på olika områden.

Hemtjänst kan innebära allt från hjälp med hygien, mat- och dryck intag till ledsagning eller vardagssysslor som att handla mat, städa eller tvätta. I stort sett inrymmer begreppet hemtjänst det mest som du kan behöva hjälp med för att kunna bo kvar hemma och leva ett kvalitativt och funktionellt liv.
Utifrån beviljat biståndsbeslut ser vi till att tillsammans med dig/brukaren utforma en omsorg som är skräddarsydd och anpassad utifrån dina/brukarens rådande behov och önskemål.

För att bibehålla en trygg hemmamiljö är det viktigt med en kontinuitet i omsorgen, därför ser vi alltid till att antalet utförare är så begränsat som möjligt, vi vill ge dig en personlig och varm omsorg som ska bli ett med din vardag.

Vi anser att alla ska ha rätt till ett självständigt och innehållsrikt liv, därför är det viktigt att du/brukaren är med och utformar den egena omsorgen i högsta möjliga mån.
Ansvarsfull omsorg värnar om kvalité och har alltid kunden i fokus i det dagliga arbetet.


Kundval

Lagen om valfrihetssystem (LOV) ger dig med beviljad hemtjänst fri valmöjlighet att själv bestämma vilket auktoriserat hemtjänstföretag du vill ha hjälp av i hemmet.
Fördelen med lagstiftningen för dig som kund är att hemtjänstföretagen inte kan konkurrera om pris utan endast kvalité. Det innebär att strävan efter högsta kvalitén för våra kunder alltid är prioritet hos oss, vi vill vara ditt bästa val!

 

Ledsagning

För att upprätthålla ett socialt liv månar vi om att erbjudea dig/brukaren hjälp till att kunna upprätthålla ett aktivt och socialt liv. Detta kan innebära att vi på Ansvarsfull omsorg följer med dig/brukaren på olika aktiviteter, allt från nöjen, sportaktiviteter till besök och umgänge med nära och kära.

 

Anhöriganställd

Vi har möjligheten att erbjuda anhöriga att bli anställda hos oss på Ansvarsfull omsorg. Det innebär att du hjälper din anhörige med den omsorg han/hon är beviljad av sin biståndshandläggare. För att bli anhöriganställd måste vissa krav uppfyllas. Det är ett utmärkt allternativ för vissa som har svårt eller inte vill ta emot hjälp utifrån.
I samråd med oss och med vårt kunnande ser vi till att du som anhörig får den hjälp du behöver för att kunna utföra ett gott arbete. Det är viktigt att vi tillsammans utformar och planerar genomförandet av de beviljade insatserna.
Vi ser till att alltid finnas tillgänglig för dig som anhörig och i beredskap med det stöd du behöver.
För att du ska kunna utföra omsorgen professionellt ser vi till att du alltid har en utbildad och personlig kontaktman som tillser dig med kunnande och information så både du och din anhörig kan vara trygga i vardagen. Självklart har vi regelbundna möten för att se över rådande behov som med tiden kan förändras.

 

Avlösarservice

Ansvarsfull omsorg erbjuder även dig som anhörig eller släkting avlösarservice.
Det innebär i stort sett att vi ombesörjer dig med alla typer av avlastning inom hemtjänsten, allt enligt dina egna krav och önskemål. Alla har behov att få avlastning och samla nya krafter inför morgondagen, då finns vi där för dig. Känn dig trygg med att din anhörig får bästa möjliga omsorg när du anlitar oss som avlastare. Vi arbetar bara med kunskap och kvalité i kombination med hänsynstagande och lyhördhet för personliga önskemål och behovsanpassade insatser. Hos oss står kunden alltid i fokus!

Ring

för att boka ett kostnadsfritt hembesök
Vi hjälper dig mer än gärna att välja rätt utförare. 08-502 505 86

 

Image

 

Lag Om Valfrihetssystem

(LOV) ger dig med beviljad hemtjänst fri valmöjlighet att själv bestämma vilket auktoriserat hemtjänstföretag du vill ha hjälp av i hemmet.